Adventi koszorú

Idén, hosszú évek után elkészítettem a saját készítésű adventi koszorúmat. Én utoljára gyerekkoromban készítettem, sőt, itt Olaszországban nem is ismerik. Más szokások vannak, az olaszok már december elején feldíszítik a karácsonyfát, ezért általában műfenyőt használnak. Nálam viszont továbbra is hagyományosan 24.-én hozza a Jézuska a fát! 

Az adventi koszorúnál is szerettem volna elkerülni a műanyag dekorációkat, így igazi fenyőágakat és terméseket használtam fel.

 

Az adventi koszorú eredete:

A karácsonyt megelőző négy hetes adventi időszak egyik jelképe az adventi koszorú.

Ősét 1839-ben Johann H. Wichern német evangélikus lelkész készítette el. Az általa alapított gyermekotthonban egy felfüggesztett szekérkeréken 24 gyertyát helyezett el, melyek közül minden nap eggyel többet gyújtott meg karácsonyig. Később a gyertyák száma lecsökkent négyre, advent négy vasárnapjára.

 

Saját készítésű adventi koszorú

Alapnak egy farönköt választottam. Találtam egy igazán rusztikusat, mely nem kör alakúra, hanem hosszúkásra van vágva.

A gyertyákat bevontam egy szalaggal, majd ragasztópisztollyal egyenként egy befőttesüveg kupakra ragasztottam. Ezt a megoldást azért választottam, mert így ha csepegne a viasz, nem a falapra olvad, így talán jövőre is fel tudom majd használni a fát.

Ragasztóval a fa alapra erősítettem a gyertyákat, majd kezdődött a díszítés. A fenyőágakat kisebb darabokra vágtam, majd ragasztópisztollyal egyenkét az alaphoz erősítettem.

Díszítettem piros termésekkel, tobozokkal, fehér pomponokkal és szárított narancs karikákkal.Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .


error

Itt tudsz követni! / Seguimi qui!

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Youtube
  • Etsy