Falikép gyerekszobába, fa gombok felhasználásával

fadekoráció gyerekszobába

 

Már régóta szemeztem a hobbiboltban ezekkel a fa figurákkal, gondoltam jól mutatna egy gyerekszobába fali díszként.

Egy kedves barátnőm kislányának születése így megfelelő alkalom volt, hogy elkészítsem ezt a fából készült kis faliképet.

Két macskával laknak együtt és hozzájuk érkezett a ’hugi’, így gondoltam megformázom nekik a cicacsaládot.

Hobbiboltban lehet kapni különféle fa formákat. Az apró formák valójában gombok, ezekkel felvarrva díszíthetünk bármilyen textilt is.Kellékek:

falikep készítés fából

 

 

  • fa formák, gombok
  • ragasztó
  • akril festék / tempera
  • vékony drót

 

 Elkészítés:

Először egyenként megfestettem a figurákat, illetve a hátteret, szívet.
Száradás után összeállítottam a képet és hobbiragasztóval felragasztottam az apró figurákat.

Miután megszáradt a ragasztó, felhelyeztem az akasztót drótból. Egy fogpiszkáló segítségével apró csavarokat készítettem, így mókásabban néz ki.

Az alsó szívre került a kislány neve. Ezzel volt egy kis nehézségem, mert először egy ecsetfilccel szerettem volna kalligrafikusan írni a nevet. Ehhez vettem is megfelelő tollat, gyakoroltam napokig az írást, de aztán még jó, hogy kipróbáltam a fa elem hátulján, mert sajnos megfolyt a filc. Kipróbáltam alkoholos filccel is, de az sem működött.

Végül a transzfer technika mellett döntöttem. Ez újdonság volt nekem, de igazából már ezt is régóta ki akartam próbálni. Most, hogy vettem transzfer oldatot, gondolkozhatok az ötleteken, hol próbáljam még ki.
A transzfer technikával nyomtatott képet átvihetünk bármilyen tárgyra. Szükség van a transzfer oldatra, egy lézernyomtatóval nyomtatott képre, írásra és egy ecsetre.

transzfer technika

Ha ti is először próbáljátok, ajánlatos egy próbát tenni. Nem akartam tönkretenni a már megfestett szívet, ezért egy darab műanyagon kísérleteztem. Jól is tettem, mert az otthoni nyomtatóm nem lézernyomtató, így ezzel nem is működött. Bármelyik nyomdászatba viszont ki tudjátok nyomtattatni a képeteket. Fontos, hogy a feliratot tükrözzük nyomtatás előtt.

Kivágtam a feliratot, majd egy ecset segítségével vékonyan felvittem a transzfer oldatot mind a feliratra, mind a fára. Azonnal ráhelyeztem a papírt a fára, majd alaposan rányomkodtam, hogy ne maradjon alatta levegő.

Hagyjuk száradni minimum fél órát, de az se baj, ha egy napig nem nyúlunk hozzá.

transzfer oldat

Végül következik a dörzsölés. Ujjunkkal nedvesítsük be a papírt és kezdjük el ledörzsölni. Alatta szépen kirajzolódik a feliratunk.

Fixáljuk színtelen lakkal.

 

Szerintem kedves kis ajándék a gyerekszobába.

fali lógó gyerekszobábaHozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .


error

Itt tudsz követni! / Seguimi qui!

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Youtube
  • Etsy