Hennafestés

A henna tetoválás otthon is könnyen elkészíthető, csak egy kis kézügyesség kell hozzá. A hennapaszta receptje egyszerű, csak néhány alapanyagra lesz szükségünk. Henna mintákból rengeteget lehet találni a neten, érdemes először egy egyszerűbbel kezdeni, majd jöhetnek a bonyolultabbak is. Nagyon bele lehet szeretni az alkotásba és órákat el lehet tölteni egy-egy újabb minta kiválasztásával. Készíthetünk hennafestést bármely testrészre: kézre, lábra, tenyérre… Tartóssága 1-3 hét, így eltűnik, mielőtt ráunnánk, és festhetünk megint valami újat.

Hennafestés – Mehndi

A test díszítése hennafestékkel több népcsoportnál is a hagyomány része. Az arab és nyugati kultúrában általában henna, míg Indiában mehndi-ként emlegetik.
Pakisztánban, Indiában, Bangladesben és Szudánban az egyik legfontosabb alkalom, amikor a nők mehndi díszítést viselnek, az esküvői szertartás.
Néhány országban, mint például Marokkóban, a hennát akármilyen fontosabb alkalomra is használják (gyermek születése, születésnap).
A legtöbb mehndi minta valamilyen vallási hiedelemhez vagy szokáshoz kötődik és jó néhány kultúrában a szerelem, az örök fiatalság, a jólét és a hosszú élet jelképe.

Hennafestes alapok

 

Henna növény:

A henna egy virágos cserje (Lawsonia Inermis), mely Afrika szubtrópusi területein, Dél-Ázsiában és Észak-Ausztráliában őshonos. A növényben található festő hatású anyag (lawsone) által a bőrt, hajat narancsvörösre színezi. A színezőanyag-tartalom a levél részben a legmagasabb. A henna porhoz a szárított leveleket apróra őrlik.

NE használjunk fekete hennát! A natúr hennapor zöld színű, mely használatával barnás-vöröses lesz a végeredmény. Léteznek előre elkészített hennapaszták, akár fekete színben is. Semmiképpen ne vásároljunk ilyet, mert ezeket vegyszerekkel színezik, így káros lehet a bőrre, allergiát válthat ki.

Amire szükséged lesz:

 

 

– hennapor
– citromlé
– porcukor
– 100%-os tisztaságú illóolaj (eukaliptusz, levendula, geránium, szegfűszeg, teafaolaj)
– kerámia / műanyag tál
– műanyag / fakanál
– szita
– mérleg
– hennatölcsér: celofán, cellux

 

 

Miért kellenek ezek a hozzávalók: 

Citromlé: a festésért felelős molekulák savas közegben aktiválódnak.
Illóolajok: a tiszta illóolaj a tartósságot és a színmélységet növeli.
Cukor: ragasztóanyagként szolgál, hogy a minta fent maradjon a bőrön.

 Ha kíváncsi vagy a pontos receptre és, hogy hogyan készítem el a hennapasztát, olvasd el a következő bejegyzésemet: Hennafestés lépésről lépésreHozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .


error

Itt tudsz követni! / Seguimi qui!

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Youtube
  • Etsy